Website Tips
Home Firefox • Firefox 6.0 probleem
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Firefox 6.0 laadt niet alle plaatjes

Firefox 6.0 was een release waar velen niet om zaten te springen. Zo ook ik toen ik tot mijn afgrijzen een paar van mijn radiopagina's in duigen zag liggen. Iedere keer, na verversen, sloeg de browser 1 of 2 plaatjes over. Deze laadde gewoon niet door. Hierdoor kwam de hele pagina in puin te liggen. Waren mijn sites niet goed gecodeerd? Zaten er fouten in de html of css? Had ik brakke add-ons in gebruik? Waren de plaatjes te zwaar om te laden? Lag het aan de floating div's in de site? Had ik dan tabellen moeten gebruiken....WTF...tabellen?!

Gauw de validator erbij gehaald maar hier lag het niet aan. Daarna gecheckt in alle andere browsers die ik kon vinden en gebruiken. Opera, Internet Explorer 7, 8 en 9, Firefox 5.0 en 5.01, Safari, Chrome, Slimbrowser. Geen van allen een probleem!

Vervolgens Firefox 6 maar gede-installeerd, alles wat ik kon vinden aan mappen en bestanden (ook in AppData) weggekiept. Register gecleand en gereboot. Daarna opnieuw geïnstalleerd. Gevolg...geen resultaat.

Daarna niet op een Windows7 systeem maar op Win XP gekeken naar FF6. Gewoon ook geüpdate van 5 naar 6. Gevolg... geen problemen.

Wat nu precies de oorzaak is is me een raadsel maar de oplossing kwam van iemand op forum.computertotaal.nl.

Deinstalleer Firefox 5 met Revo uninstaller, reboot en installeer dan pas Firefox 6.0.

Misschien heeft het met je profiel te maken want als je later Mozbackup wilt gebruiken om al je add-ons etc. terug te zetten kom je weer bedrogen uit en gaat FF6 alsnog over de zeik.

Gezien de vele problemen en klachten op verschillende sites mag ik hopen dat ze bij Mozilla de volgende bèta release beter zullen testen alvorens mensen te pushen naar de uiteindelijke update. Voor mij (en vele anderen) heeft hun poging om de populariteits stijging van Chrome bij te houden averechts gewerkt.

(Voor oude versies van o.a. Firefox is er Filehippo.com).

Edit: 't Duurde even maar FF is weer zoals ik wilde....Prachtig ook he dat default-Win7-grijs, niks meer aan doen!
Reageer (3) 28.08.2011. 13:48