Website Tips
Home html-css • Apache en php
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Apache server met php los installeren op Windows XP

Als je lokaal op je Windows XP PCtje php-bestanden wilt bekijken in je browser zul je een server moeten draaien. Nu zou je WAMP, XAMPP of whatever kunnen installeren maar de volgende manier kan ook. Ik ga er hieronder in de uitleg vanuit dat je geen MYSQL erbij hoeft te installeren.

Installeer gewoon eerst Apache en daarna php.

Apache downloaden kan hier.
Neem hier de nieuwste Win32 Binary without crypto dus bijvoorbeeld: httpd-2.2.16-win32-x86-no_ssl.msi De installatie is rechttoe rechtaan.

Als dit klaar is zie je in je taakbalk een roze veer waar je op kunt klikken of dubbelklikken om hem te herstarten. Herstarten zal waarschijnlijk het enigste zijn wat je ooit zult gebruiken, en dan meestal i.c.m. een MYSQL Datebase.

Nu PHP. Ga hiervoor naar php.net.
Klik op de laaste nieuwe "Windows Binaries" - PHP ...nummer installer. Je komt nu bij mirrorsites terecht waar je een Nederlandse kunt aanklikken en de file (...-installer.msi) downloaden.

Installeren:

Kies Apache 2.2X Module. Dan het pad naar de configfile in Apache; Staat er tegenwoordig gewoon in en hoef je dus niet meer op te zoeken. Als laatste de extensie. Hier kies ik eigenlijk alleen GD2 (zie plaatje).

GD2 heb je nodig om Captha plaatjes te kunnen zien. Dus geen echte plaatjes maar plaatjes die gegenereerd zijn door php.

Als je nu naar http://localhost/ gaat met je browser dan zie je als het goed is "it works!" staan.

Ga nu naar C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs en maak een snelkoppeling naar htdocs.

De index.html kun je wegkiepen, daar staat alleen "it works!" in. Je kunt er bijv. een map in zetten, bijv. "mijnmooiewebsite-1", en in die map een index.php en de rest van de site.

Onder "Index of /" staat dan je map, die klik je open en klikt op index.php

php installatie

Localhost traag in Win7

Nog even een tip die bij mij werkte. Als jou localhost ook zo traag is in Windows 7 gebruik dan Firefox en typ about:config in de adresbalk. Plak vervolgens network.dns.disableIPv6 in de filter en dubbelklik om hem naar true te zetten.


Reageer (0) 17.09.2010. 20:53