Website Tips
Home Overige TipsDomeinnaam opgezegd • Help, mijn domeinnaam is opgezegd
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Help, mijn domeinnaam is opgezegd

Stel je hebt een domeinnaam die wordt opgezegd in plaats van verhuist naar een andere server. Je denkt misschien hoe kan dat nu, maar deze fouten gebeuren. Je kunt zelf een fout maken of je hoster kan die fout maken. Of een beetje ertussenin, overmacht, slechte communicatie, of whatever. In ieder geval je domeinnaam is opgezegd en dat was zéker niet de bedoeling.

Zodra een domeinnaam wordt opgezegd komt hij tegenwoordig 40 dagen in quarantaine. De bedoeling hiervan is dat jij als 'voormalig eigenaar' de ruimte krijgt om hem terug te kopen.

En nu komt mijn tip: Als je de domein z├ęker terug wilt hebben betaal dan het (belachelijk hoge) bedrag om hem uit quarantaine te halen. Dit bedrag staat in geen verhouding tot de aanschaf van een nieuw domein maargoed... Denk vooral niet dit domein wil toch niemand hebben want voor ik het kocht was het ook vrij. Ik wacht wel even en zet eventueel de site tijdelijk op een andere nieuwe naam. Of ik sta wel extra vroeg op om hem te registreren op de dag dat hij weer beschikbaar is. Bepaalde figuren draaien scripts die uit quarantaine komende domeinen meteen registreren zodra ze vrij komen. Je bent dus altijd te laat.

Deze domeinen gebruiken ze vervolgens om enkel gesponsorde links op te zetten. Deze figuren teren dus op de restanten van jou opgebouwde links en pagerank. Gevolg is dus ook dat waarschijnlijk een deel van je bezoekers op die advertenties terecht komen. Ook lekker!

Ja, inderdaad, ik heb 't meegemaakt, gelukkig niet door mijn fout maar toch...

Dus als je per ongeluk opzegt altijd binnen 40 dagen de domein terugkopen.

Sidn quarantaine uitleg.


03.10.2010. 08:46

Reacties

Artikel is nog niet van reacties voorzien.

Schrijf reactie

* = Verplicht veld

:

:

:


6 + 1 =

  •        ja
  • nee