Website Tips
Home Overige Tips • Zoeken met Google
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Efficiënter zoeken met Google

Als je regelmatig naar statistieken kijkt van een website kom je vanzelf tot de ontdekking dat er nog legio mensen moeite hebben met het zoeken met Google. Sommigen typen ellenlange zinnen in. Andere Googlers typen woorden of woordcombinaties die wel op internet te vinden zijn maar nauwelijks in de paginatitels voorkomen en dus beter door andere woorden vervangen zou worden. Dit zal voor een groot deel altijd wel zo blijven maar misschien kan onderstaande toch een klein steentje bijdragen voor mensen die efficiënter willen zoeken.


Zoek in het Engels:

Als je geen goede resultaten in het Nederlands kunt vinden probeer dan Engels of als je de taal machtig bent in het Spaans of Frans. Het merendeel van de websites op internet zijn Engelstalig dus zoek ook eens via Google.com


Maak gebruik van 'Google Aanvullen':

De autoaanvulling onder de zoekbalk in Google.


Meer zoektermen:

Gebruik meerdere zoekwoorden: Gebruik 2, 3 of 4 zoekwoorden in plaats van 1.


Zoek met Google Wonderwheel:

Weet je echt geen zoekwoord combinaties te verzinnen probeer dan het Google Wonderwheel


Klik met de scrollknop:

Klik met de middelste muisknop/scrollknop op een resultaat in Google. Op die manier open je de pagina in een nieuw tabblad. Je kunt er meerdere achter elkaar openen en vervolgens tussen de tabbladen schakelen. Je hoeft op deze wijze niet zo vaak terug naar de Google zoekmachine.


Aanhalingstekens:

Bij meerdere zoektermen kun je ze tussen aanhalingstekens plaatsen om exact op díe volgorde van termen te zoeken.


Gebruik 'vs'.

Gebruik de afkorting 'VS' als je een vergelijkend onderzoek zoekt. VS staat hier niet voor Verenigde Staten smile maar voor 'versus'. Meestal zul je dit gebruiken in combinatie met Engelse zoektermen, maar goede resultaten in de Nederlandse taal maak je tegenwoordig ook kans op.
Om een paar voorbeeld te geven:
'core i5 vs core i7'
'galaxy vs iphone'
'blue ray vs dvd'


Zoek op datum voor recente zoekresultaten:

Links van de zoekresultaten vindt je de link "Meest recent" en de link "Afgelopen 2 dagen". Wat je ook kunt doen is het huidige jaartal invoeren bij je zoekopdracht.


Ga er vanuit dat het op internet staat:

Misschien een rare tip maar ik maak 't regelmatig mee dat mensen iets vragen wat ze binnen een paar seconden met Google hadden kunnen vinden. Als je ze daar op wijst kijken ze je raar aan en vragen vervolgens; Staat dat er ook al op dan?
Reageer (0) 27.08.2010. 19:55