Website Tips
Home • Seo Tips
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Wat zijn de belangrijkste seo tips anno 2010

Deze pagina bevat een aantal seo tips waar je misschien iets mee kunt.
Als je over seo spreekt in 2010 heb je 't over on- en off page optimalisatie voor Google. Tja... 't is niet anders, Google heeft nu eenmaal zoveel marktaandeel in Nederland dat als het een Nederlandstalige site betreft je de rest van de zoekmachines wel buiten beschouwing kunt laten.

Welke SEO Tips wil je horen ?

Ik neem aan dat je niet zit te wachten op alle 200 of meer seo factoren. (volgens boze tongen wel 500-600). Om de simpele reden dat er een heleboel zijn met een te verwaarloze impact voor de rangschikking van je site. Mijn eerste tip is dan ook besteed je tijd aan de belangrijkste seo factoren.

Of je nu de html-tags "b", "strong" of gewoon "p" gebruikt rondom je belangrijke keywords in de tekst maakt zo weinig uit dat je je er beter niet druk om kunt maken.
Waar je wel naar moet kijken wat betreft SEO zijn de volgende Tips op volgorde van belangrijkheid:

  • Zoekwoorden in je title-tags, zoekwoorden binnen de H1-tags en zoekwoorden in het bovenste stuk van je tekst.
  • Zoekwoorden in de anchorteksten van je links binnen en buiten de site (anchortekst is de zichtbare tekst van een link).
  • Zoekwoord(en) in je domeinnaam. Dit levert je automatisch betere anchorteksten in de backlinks op.
  • Zoekwoorden in je mappen en bestanden of als je een CMS gebruikt zoekmachine vriendelijke urls (dus wat je in de adresbalk van je browser leest).
  • De kwaliteit van je backlinks (komen ze van goede sites met een hoge 'trustrank').

Ik zet er expres niet meer neer dan deze 5 om de zaak niet te vertroebelen met nog 100 andere factoren zoals snelle laadtijd, herkomst (ip) van backlinks, schone code, nofollow op externe links etc. etc. etc. De kern zit in de bovenstaande tips. Als je je hiermee bezig houdt gaat je site scoren.
Edit: Nu ik dit zo eens nalees moet ik erbij vermelden dat een volgorde op belangrijkheid eigenlijk niet te geven is en afhangt van je website. Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat hoe minder pagina's en content je hebt hoe belangrijker de backlinks worden. Met een site bestaande uit 1 pagina is je grootste troef de links die er naar toe lopen.


Wat ik nog wel even wil stellen is dat hoge bezoekersaantallen voornamelijk bereikt worden door het plaatsen van links op drukbezochte websites. (zie ook deze blogpost). Of als je er geld voor over hebt met advertenties maar dat is een ander verhaal en heeft niet veel met zoekmachine optimalisatie te maken.

(Mijn) Conclusie:
Aan een opsomming van alle 200 Seo factoren heb je niet veel als je er niet bij vertelt wordt welke impact elke factor heeft op de indexering.

Een andere conclusie die ik wel durf te trekken is: Beter 20 goede backlinks als 2000 slechte. Met die 2000 zul je meer bezoekers krijgen (hoeft niet perse). Maar je positie in Google hangt zeker niet meer van het aantal af.

En dan wil ik nog even wat kwijt over Google. Het gaat nergens over om de zoekwoorden binnen de domeinnaam zoveel gewicht te geven als nu gedaan wordt. Erg handig als het niet uitmaakt hoe je domein heet maar als je een bedrijfsnaam waar niemand op zoekt als domein móet nemen sta je gelijk op achterstand bij je concurrentie. Wat je ook krijgt is dat bedrijven allerlei (neven)sites gaan opzetten wat het weer verwarrend maakt voor klanten.

Waarschijnlijk is dat Google's antwoord op alle scraper sites. Ik zou zeggen gooi die gasten zoals 'markosweb' uit de index.

Volgens mij zit dat spamteam van Google gewoon te slapen. Hoe moeilijk kan het voor ze zijn om de volgende links uit de Google index te weren:
http://mijnmooiesite.nl.klotescraper.com of
http://klotescraper.com/www.mijnmooiesite.nl


Reageer (3) 17.04.2010. 01:43