Website Tips
Home Seo Tips • Scoren met plaatjes
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Scoren met je foto's in Google

Niet alleen met onze teksten, maar ook met de getoonde plaatjes willen we zo hoog mogelijk scoren in Google. Niks nieuws zou je zeggen. Nee inderdaad niks nieuws. Maar waarom nemen zoveel mensen dan de moeite niet om hun plaatjes te hernoemen? Plaatjes/bestandsnamen hernoemen van DSC00001.JPG naar iets zinnigs is gewoon vervelend werk. Zelfs professionele webdesigners verzuimen nog steeds op grote schaal het hernoemen van hun foto's.

Met de verbetering van internet verbindingen en ook met het doorontwikkelen van Google's afbeeldingzoeker is het zoekvolume naar foto's de laatste jaren ook hard toegenomen. Ik zou zeggen profiteer hiervan!

Natuurlijk is het scoren met plaatjes niet voor iedere site even belangrijk. Voor deze site bijvoorbeeld wel en voor gelijk welke flashsite totaal niet. Mocht het voor jou website wel belangrijk zijn bekijk dan de volgende voorbeelden. De alternatieve teksten en de bestandsnamen zijn rood onderstreept. Het zijn geen geweldig vaak gezochte zoekwoorden maar who needs them als de foto's vooraan komen te staan.


Voorbeeld scoren met foto's

Voorbeeld scoren met foto'sVoorbeeld scoren met plaatjes

Voorbeeld scoren met plaatjesPlaatjes in Google

Plaatjes in GoogleAfbeeldingen in Google

Afbeeldingen in GoogleHoog scoren in Google

Hoog scoren in GooglePlaatjes Google

Plaatjes Google

En nu als laatste voorbeeldje een plaatje van deze pagina.

Dit lijkt me wel genoeg bewijs dat het zeker geen kwaad kan om de bestandsnamen van je foto's een zinnige naam te geven. Je ziet hieronder dat de bovenste foto van deze pagina ook op 1 scoort. (10-04-2011). Het komt ook maar zeer zelden voor dat het 1e plaatje in de resultaten van Google-images iets anders dan de gebruikte zoekterm bevat.


Seo test plaatjeReageer (0) 30.03.2011. 17:46