Website Tips
Home Seo Tips • Zoekwoorden dichtheid
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Zoekwoorden dichtheid getest

Hieronder staat een klein onderzoekje naar wat anderen doen met de keyword density (zoekwoorden dichtheid).

zoekwoorden dichtheid

Het volgende lijstje is ongeveer op volgorde van rangschikking in de Google resultaten (serps).

zoekwoorden dichtheid

zoekwoorden dichtheid

En toen had ik al geen zin meer om er nog meer te checken.

Wat me opvalt is het volgende:
Geen penalty voor 8.73% zoekwoord dichtheid. Terwijl er toch op verschillende plaatsen op internet beweerd wordt dat boven de 6% density niet mag van ome Google en op keywordspam begint te lijken. Ik noemde het zelf ook al eens 'linke soep'.
Wat nog meer opvalt is dat er nauwelijks iets onder de 1% dichtheid wordt getoond. Minder dan 1% doet dus bijna niemand, scoort gewoon slecht, of beide.

Zoekwoorden in de domeinnaam

Wat tenslotte opvalt is dat www.hoofdzoekwoord.nl wel erg vaak bovenaan in Google staat. Volgens mij komt dit niet alleen omdat dat kostbare domeinen zijn waar over het algemeen door de eigenaren veel aan SEO op gedaan wordt. Maar ook doordat het vaak de oudere namen zijn en omdat zo'n domein afgezien van al de andere factoren gewoon hoger gewaardeerd wordt (relevantie). Een ander feit, en dat is een belangrijke, is dat wanneer je zoekwoorden in je domeinnaam hebt staan deze ook vaak door andere gebruikt worden om naar jou site te linken. Dat resulteert dus automatisch in de juiste anchor tekst voor je backlinks. En laat dit nu net een belangrijke troef van Google zijn om te bepalen waar je site over gaat.

Conclusie (min of meer)

't Is niet echt een onderzoekje waar je conclusies uit kunt trekken maar misschien dat het je enig inzicht geeft van wat er gaande is in 2010 wat betreft keyword density. Wat het mij opgeleverd heeft is dat ik geen dichtheden van zoekwoorden meer ga checken en alles voortaan met de 'natte vinger' doe. Meestal kom ik dan ook wel tussen de 2% en 4% uit wat me een prima gemiddelde lijkt.
Reageer (0) 17.12.2010. 23:38