Website Tips
Home Windows XP • XP Geluiden veranderen
Google Translation
Metaaldetector Tips Banner

Windows XP geluiden veranderen

Als je na jaren onderhand tabak hebt van de standaard Windows xp geluiden iedere keer aan te horen kun je ze uiteraard ook veranderen in je eigen geluiden. Wat je doet is eerst naar C:WINDOWS gaan en je "media" mapje zoeken (ff op "M" drukken) en die ergens veilig back-uppen. Kopiƫren en plakken dus... (renamen kun je ook doen).
Daarna kun je de betreffende geluidjes gaan vervangen door iets wat je leuker vindt.
Zelf heb ik de afsluit en opstart muziek veranderd. Je kunt ze hieronder downloaden.
Daarna uitpakken, overschrijven en rebooten.

Download nieuwe xp reboot geluiden

Nieuwe Windows XP geluiden zelf maken.

Een geluidje downloaden kun je doen bij findsounds.
Een geluid maken zou je kunnen doen met het programma Goldwave. Je sleept er een mp3 o.i.d. in en zet een start en finish marker, (een finish marker kan met rechtsklikken, en je kunt ze slepen).
Vervolgens "Edit" - "Trim".
Infaden kan door gewoon in het getrimde stuk een start en finish te zetten en dan "Effect" - "Volume" - "Fade in". De "preset" op "default" en op OK. Uitfaden werkt volgens hetzelfde principe. Daarna opslaan als .wav, renamen naar bijvoorbeeld "Windows XP Fout.wav" en het origineel overschrijven.

Windows XP Kritieke stop.wav zal ik hier trouwens ook eens veranderen, je schrikt je ooit dood als je geluid hard staat met dat ding...smile
Update: Deze is 't geworden...
Die van Windows 7 kun je ook nemen.

Note: Erg korte geluiden kun je het beste gewoon met mediaplayer beluisteren, VLC-player is op de een of andere manier niet snel genoeg hiervoor.Reageer (0) 09.07.2010. 19:52