Menu Close Menu

Bestanden 301 redirecten naar de nieuwe versie

.pdf of .doc bestanden 301 redirecten

Hier volgt wat uitleg voor als je een stel .doc's of .pdf's hebt die allang niet meer door Google geïndexeerd horen te zijn.

Ten eerste zou je ze kunnen blokkeren mbv. robots.txt maar dat lijkt me zonde als die documenten enige linkwaarde hebben opgebouwd in Google. Google gaat er dan vanuit dat er geen nieuwe versie is en delete gewoon het document uit zijn index.

Beter lijkt me dus om dit te laten en ze 301 te redirecten naar een pagina of naar een nieuwe versie van het bestand. Overschrijven van je oude bestand is natuurlijk het gemakkelijkste alleen hou je dan wel dezelfde bestandsnaam.

301 Redirect bestand naar nieuw bestand

Heb je een nieuwe versie dan zet je het volgende in de .htaccess

RewriteEngine On
Redirect 301 /docs/bestand-maart.doc http://www.domein.nl/docs/bestand-april.doc


301 Redirect bestand naar nieuwe pagina

Wat nu als de inhoud van je .doc's op een pagina zijn gezet? Als eerste download je het bestand zodat je er een backupje van hebt. Daarna kopieer je de volledige bestandsnaam (bestand-maart.doc), dan delete je dat bestand van de server en maakt een nieuwe map aan die je bestand-maart.doc noemt. In deze map...genaamd: "bestand-maart.doc" zet je een index.php met de verwijzing naar het nieuwe bestand erin:

<?php
Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
Header( "Location: http://www.domein.nl/docs/bestand-april.doc" );
?>


Bij de code snippets staat nog iets meer over .htaccess