Menu Close Menu

Inflatie op de Supermarkt Prijzen

Ik dacht laten we eens alle opgespaarde bonnetjes van de supermarkten online gooien om te kijken wat de inflatie op voedsel nu werkelijk doet... Zinloos monnikenwerk is zo leuk....

Deze pagina kan ook nog wel eens handig worden om verschillende supermarkten met elkaar te vergelijken.

Als je over de producten hovert krijg je een indruk van de prijsstijging of daling. Na een prijsstijging staat het totale gestegen percentage erachter, dus altijd gezien vanaf de bovenste prijs. Niet alles staat erop want de hoeveelheid, merk, kwaliteit moet natuurlijk over lange tijd gelijk blijven anders valt het niet te vergelijken.

13 dec 2021 ben ik begonnen met bonnetjes bewaren, niet altijd even consequent uiteraard. Het zijn een aantal producten die duurder worden maar niet allemaal. Op moment van schrijven is een blik kattenvoer niets veranderd (3 maanden op €0,59), een komkommer blijft ook nog steeds €0,89 bij d'n Aldi.

Wat heftig aan inflatie onderhevig is zijn de smeerkaas (+25%), kalkoenfilet (+20%) en ook scharreleieren (+15%). Daarnaast, ondanks dat we de grootste exporteur van tomaten ter wereld zijn (sterven dus van de tomaten) betaal je op moment van schrijven even 25% meer voor de trostomaten. Tja...energieprijzen plus geldontwaarding door geldcreatie maakt dit alles mogelijk.

En waar ik nog even op wil wijzen is dat er natuurlijk ook fabrikanten zijn die zeggen, laten we de marge maar eens wat vergroten. Er is inflatie en hoge energie prijzen, ze merken toch niet meer waar het aan ligt.

kassa bonnen
Heb ze écht gespaard...gewoon omdat 't kan...

Laatste update: 1 juli 2022

Aldi - Supermarkt, 50 producten

Lidl - Supermarkt, 50 producten

Jumbo - Supermarkt

Albert Heijn - Supermarkt

Tanken

Handig.... kaart van alle tankstations in de buurt

Brandstofprijzen Nederland
Brandstofprijzen LPG Belgie (Eurosuper E10 = Euro 95), (Superplus E5 = Super 98).

Aardgas prijs


Stroom prijs


Het moge duidelijk zijn dat je met een gasprijs van €2,50 per kuub beter bij een klein elektrisch ventilator kacheltje of infrarood kacheltje ofzo kunt gaan zitten. Of je moet graag je geld weggooien, dan is het devies stug doorstoken.