Menu Close Menu

Prijsinflatie in de Supermarkten

Ik dacht laten we eens alle opgespaarde bonnetjes van de supermarkten online gooien om te kijken wat de inflatie op mijn voedsel nu werkelijk doet. Meten is weten. En je kan het maar beter zelf bijhouden iplv. vertrouwen op cijfers van het CBS of andere club waarvan je geen idee hebt hoe ze tot stand zijn gekomen.

Deze pagina kan ook nog wel eens handig worden om verschillende supermarkten met elkaar te vergelijken.

Als je over de producten hovert krijg je een indruk van de prijsstijging of daling. Na een prijsstijging staat het totale gestegen percentage erachter, dus altijd gezien vanaf de bovenste prijs. Niet alles staat erop want de hoeveelheid, merk, kwaliteit moet natuurlijk over lange tijd gelijk blijven anders valt het niet te vergelijken.

13 dec 2021 ben ik begonnen met bonnetjes bewaren, niet altijd even consequent uiteraard. Het zijn een aantal producten die duurder worden maar niet allemaal. Op moment van schrijven is een blik kattenvoer niets veranderd (3 maanden op €0,59), een komkommer blijft ook nog steeds €0,89 bij d'n Aldi.

Wat heftig aan inflatie onderhevig is zijn de smeerkaas (+25%), kalkoenfilet (+20%) en ook scharreleieren (+15%). Daarnaast, ondanks dat we de grootste exporteur van tomaten ter wereld zijn (sterven dus van de tomaten) betaal je op moment van schrijven even 25% meer voor de trostomaten.

Vroeger werd er verteld dat inflatie prijsstijging betekent. Wat inflatie eigenlijk is is geldontwaarding voornamelijk door het bijdrukken van geld. Hoe meer je ervan maakt hoe minder het waard wordt. Daarnaast zijn het natuurlijk de energieprijzen die hogere voedselprijzen mogelijk maken.

kassa bonnen
Heb ze écht gespaard...gewoon omdat 't kan...(daarnaast ook prijzen op de foto gezet)

Laatste datum bonnetje(s) : 4 dec. 2022

Aldi - Supermarkt, 50 producten

Lidl - Supermarkt, 50 producten

Jumbo - Supermarkt

Tanken

Handig.... kaart van alle tankstations in de buurt

Brandstofprijzen Nederland
Brandstofprijzen LPG Belgie (Eurosuper E10 = Euro 95), (Superplus E5 = Super 98).

Aardgas prijs


Stroom prijs


Het moge duidelijk zijn dat je met een gasprijs van €2,50 per kuub beter bij een klein elektrisch ventilator kacheltje of infrarood kacheltje ofzo kunt gaan zitten. Of je moet graag je geld weggooien, dan is het devies stug doorstoken.