Menu Close Menu

Chinese diesel heater uitleg

Misschien kan ik je wat gezoek en uren op internet besparen door te vertellen wat ik over de goedkope Chinese diesel heaters heb gevonden.

- De 8kw diesel heater is geen 8kw maar ongeveer 5kw. I got scammed! Het enige verschil is meestal wat accessoires. De 2kw is wel kleiner.

- De diesel slang kan soms een error op de display veroorzaken. Dit komt omdat hij te flexibel is en daardoor niet nauwkeurig diesel kan aanvoeren. Oplossing voor deze error is een witte nylon stugge slang kopen. (Mijne loopt tot nog toe prima op de groene bijgeleverde slang).

- De beste manier van aanvoeren van de diesel is onder 45 graden. Dus even een denkbeeldig 4-kantje op de muur....rechtsboven de tank, in het midden de filter en de pomp en linksonder de heater zelf. De slangen zo kort mogelijk houden dan hoef je niet eens te primen. Primen is de diesel naar het apparaat brengen dmv de pomp op het moment dat hij nog uit staat. De pomp hoort ook onder 45 graden te hangen ivm de interne smering ervan.

- De verbranding in de Chinese diesel heater vindt geheel gescheiden van de luchtstroom plaats dus dat maakt hem extra veilig.

- De afvoerbuis is 25mm en wordt na verloop van tijd behoorlijk bros. Er zijn betere te koop.

- Het gat van de luchtinlaat zit vlak naast de brandstof inlaat, Dus dan weet je meteen waar de uitlaat aan moet.

- Als je wat plastic ruikt dan is dat waarschijnlijk de ovale rubber plaat onder bij de uitlaat en/of de foam plakkertjes aan de binnenkant van de behuizing. Het ovale rubber hoort eigenlijk silicone te zijn. Zoek voor: (diesel heater silicone base gasket mounting seal).

- De demper met 24mm aansluit pijpjes voor op die slang daar zijn ook betere voor te koop maar hij voldoet eigenlijk wel. (wat een vreselijke zin...)

- Voor wie niet kan kiezen, bijvoorbeeld op de site van Vevor. Neem er eentje met een leuke kleur. Ze zijn toch zowat allemaal hetzelfde.

- Gebruik een stroomdraadje om de nippel van binnenuit door de bodem van de dieseltank te wurmen. Zelf gaatje boren en de plastic spanen niet in de tank laten zitten.

- Het plastic wat om de heater zit wordt niet warm, hooguit 25-30 graden. Dat zal boven de pakweg 200 pas smelten.

- De alpine stand, dat is het berg tekentje op de display, op standje 1 is het zuinigste wat de diesel heater kan.

- De temperatuur stand heeft geen nut. Gewoon de H1 t/m H6 gebruiken

- Als je een thermostaat op de heater wilt dan zijn die er maar wel duur, zoek op: "Bureck CD Thermostat". Goedkoop kan ook met 2 temp relais en deze video: https://www.youtube.com/watch?v=S6oEK8qr-IU

- Je kan vanalles gebruiken voor de stroom mits minimum 15 amp 12v. Een pc voeding een voeding uit China, een loodaccu etc. Ik heb een oude HP ATSN 7001044 server voeding erop staan. Hij trekt 36,5 watt op stand 1 in alpine mode. Met opstarten gaat hij even hoger.

- Als de heater uit gaat loopt hij door een shutdown sequence en kan je even helemaal niks doen, alleen wachten, dat kan wel.

- De uitlaat wordt goed heet, kan je niet aanraken. Daar verdwijnt dus wel wat vermogen van de kachel richting buitenlucht. Je zou dit op kunnen vangen door de uitlaatgassen eerst door een oude radiator te laten stromen. Van boven naar beneden diagonaal voor het beste resultaat. Een koperen warmtewisselaar om de uitlaat kan ook een idee zijn voor water op te warmen.

- De oude, zeg voor 2023, controller/display had veel meer opties als de nieuwe (verwarrend op Youtube). Ik weet niet hoe het zit met andere controllers maar je moet uitkijken wat je koopt want ze kunnen gekoppeld zitten aan een andere versie moederbord.

- Je kan er prima een quarantaine bak met koi mee warm houden. (5KW of 8 KW)

Brandstofslang lekkage van de diesel heater

Mensen klagen over het lekken van de diesel en over de errors die veroorzaakt worden door de te zachte/opbollende groene brandstofslang. Ik heb er nog niks van gemerkt. Volgens mij hangen ze de filter verkeerd om, zodat die sneller lekt. En maken ze de slang erg lang. Bij mij is de slang zo kort mogelijk, nog geen meter, en alles loopt schuin naar beneden vanaf de tank naar de heater. Nog geen enkele keer een error gehad door de bijgeleverde groene slang en nergens lekkages. Het dikke gedeelte van de filter aan de bovenkant houden...

Pairing controller en afstandsbediening

Hierover is niet veel te vinden als het om de nieuwe versie van de controller gaat, versie 2 noemen ze hem ook wel.
- Uitknop en down knop ingedrukt houden
- Dan krijg je OC0 t/m OC5 ofzo.
Gewoon allemaal proberen, bij mij werkte nummer OC4 pas.
En op de afstandbediening druk je de off button in voor het pairen.

Wordt vervolgt als we tijd hebben....